batje.eu
Op deze pagina kunt u een berichtje achterlaten. Dit kan door op "gastenboek tekenen" te klikken.
 

 
Totaal aantal berichten: 95
 
Winand Leurs
uit Roosendaal
Nadat ik bericht had gekregen van Truus van Kempen-leurs (nicht) dat er een herdenking zou zijn van medeparochianen van Pey,ben ik blij dat ik de tocht vanuit Roosendaal heb ondernomen .Ook om de broer van mijn vader te herdenken.Daar denk ik toch steeds aan ook omdat mijn vader er het altijd over had.
Nu zit ik de foto,s te bekijken en dat is prachtig dat jullie dat voor elkaar hebben gebracht daarom een hulde aan de makers.Zo kun je altijd weer wat herinneringen ophalen waar je je jeugd hebt doorgebracht en waar de grootouders woonden proficiat.

21-01-12 om 15:44| website | emailadres
 
Nan Hettinga Mohren
uit Geleen
Het was een mooie herdenkingsdienst gisteren.De bijeenkomst erna in het Patronaat met de fotopresentatie was een goede gelegenheid om nog even na te praten.Bedankt Nan.

21-01-12 om 14:33| website | emailadres
 
Lily Rooijen-Schlangen
uit Dieteren
Graag wil ik doorgegeven dat de naam van mijn oom (oorlogsslachtoffer) niet Janssen is maar Adriaan Jans
geboren te St. Joost.

07-01-12 om 17:32| website | emailadres
 
Harry Janssen
uit Roosteren
Aan de opvolgers van de site van Peijerlandj website van Thei Golsteijn.

Dat toeval niet bestaat, daar ben ik sinds kort weer achter gekomen door de oplossing aan te dragen over de dood van “Teun van Tieske op het Veld “, die ik kort voor zijn dood nog
gesproken heb en deze me zijn naam noemde met als woonplaats ’t Deelgaard.

In al die jaren sinds 11 Oktober 1944 heb ik aan vele personen van Maria Hoop gevraagd of er iets over het drama, wat in Vlodrop heeft plaatsgevonden, bekend was.
Door mijn verhaal te vertellen aan Piet Aben en René Rutten is dit oorlogsverhaal door
laatsgenoemde op de site van “Pejjerlandj op 01-08-2011 toegevoegd en zodoende ben ik in
contact gekomen met de site van Thei Golsteijn.

Daar ik als 17 jarige oud St. Joostenaar de oorlogsellende en onderdrukking persoonlijk heb
meegemaakt, spreek ik mijn grote waardering uit voor de documentaire die hierover is gemaakt.

René, bedankt voor deze geweldige verslaggeving en ik hoop maar

DIT NOOIT MEER!

Ik wens de opvolgers René, Crit, Truus en Herman van de site van “Thei Golsteijn” veel succes!
Ook vele vrienden en bekenden van mij hebben kennis gemaakt met deze site.

Groetjes uit Roosteren,

Harry Janssen.

17-11-11 om 19:01| website | emailadres
 
Dr. Willem F.A. Heemskerk
uit Echt
HULDE EN RESPECT VOOR PEJJERLANDJ
Inderdaad! Dit " Laus et Jubilatio" (Lof en Hulde) past de heer René Rutten EN al zijn vrienden/medewerkers voor de veelzijdige arbeid die zij al vele jaren voor dit Pejjerlandj verrichten. Tal van aspecten worden daarin en daarvoor belicht : van ons aller LILBOSCH en de geachte P. Trappisten ( thans met Vader Abt Malachias) , de daar gelegen bunker uit W.OII , de rondleidingen aldaar...... en zeker ook de vaak dramatische, gedetailleerde, aparte oorlogsverhalen over getroffen families (waarvoor veel onderzoek-werk nodig was). Steeds weer blijkt dat hiervoor allerlei bronnen aangeboord moesten worden, om tot dat resultaat te komen. Zo blijkt weer eens dat W.O.II dikwijls diepe wonden geslagen heeft in een bevolkiingsgroep in Peij, die - tezamen met haar Kerk - doorgaat voor een alom gewaardeerde historisch-culturele samenleving. Vanuit mijn burgemeesterstijd in de gemeente Echt ( 1966 tot medio 1986) weet ik daarover mee te praten, omdat ik daar vaak acte de présence gaf bij tal van gelegenheden en dat niet alleen op befaamd muzikaal terrein!. Over zaken als W.O.II kan ik als oud-onderduiker en zelfs (ontvlucht)gevangene meepraten,getuige mijn boek over de H.Edith Stein EN haar tijd (Sittard 2005). Inderdaad : de impact van een dergelijk ingrijpend gebeuren moet men voor de betrokkenen en hun families bepaald niet onderschatten. Publicaties terzake zullen ook door Gemeentebestuur, Kerkbestuur, Bisdom en het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlog Documentatie ) op prijs gesteld worden. Mijnerzijds vergezellen u op mijn oude dag de allerbeste wensen...... Dr .Willem F.A.Heemskerk, Waterjurist/publicist/oud-burgemeester Echt ( en echtgenote )

" Dankbaarheid is het geheugen van het hart" ...........voor belangeloze arbeid ten faveure van onze Samenleving all-in !

07-10-11 om 17:09| website | emailadres
 
 
Webontwikkeling: Bart Golsteijn